Kan vi spise kjøtt med god samvittighet?


Hvordan kan vi som forbrukere forholde oss til kjøtt på en fornuftig og bærekraftig måte? 

Etter en svært vellykket ettermiddag om tarmhelse, har vi gleden av å invitere til nok en interessant aften på mathallen. Denne gangen tar vi for oss det svært så omdiskuterte temaet kjøtt og hvordan vi som forbrukere skal forholde oss til dette på en fornuftig og bærekraftig måte.

Vi er så heldige å ha fått med oss naturforvalter og blogger Oda Omholt og økobonde Stina Mehus. De vil gi oss et innblikk i hvordan forholdene er i Norge, ulike produksjonsmåter og hva vi som bevisste forbrukere kan gjøre for å bidra til et sunt forbrukt. Det vil også bli praktiske tips og informasjon om hvor man får tak i de beste råvarene.

Klikk her for å melde deg på.

Program

Oda Omholt ser dette ut fra forbrukerperspektivet. Hun vil gir oss et innblikk i hvordan vi kan ta bedre valg og gå inn på noen av helseaspektene ved kjøttinntak. Oda vil også dele praktiske råd og tips.

Oda er ei meget kunnskapsrikt og engasjert dame som brenner for økologi. Nyutdannet naturforvalter fra NMBU, styremedlem i naturvernforbundet, innkjøpssjef og organisator for Øyafestivalen, styremedlem og prosjektleder i Slow Food Asker og Bærum mm. Hun var også en av initiativtakerne bak Oslo Kooperativ.  Til daglig jobber hun med formidling av økologi og matkultur gjennom skriving (blant annet bloggen naturogmat.no), foredrag og aktiv praksis.

Helene Ragnhild  har en bachelorgrad i ernæringsfysiologi og ble uteksaminert som best i klassen med et rent A-snitt fra Bjørknes Høyskole. Fra ung alder har hun hatt en brennende interesse for koblingen mellom mat og optimal helse, en interesse som har vokst etter mange år med egen sykdom. Helene driver til daglig bloggen www.heleneragnhild.no, og jobber som ernæringsrådgiver ved Ullevål kiropraktorklinikk. Hun holder også kurs og fordrag. Hennes spesialområder er blant annet fordøyelsesplager, betennelsesdempende og smertelindrende kosthold.

Stina Mehus tar for seg produsentrollen, og kommer til å gi oss et lite innblikk i hvordan det var å starte opp som ung og uerfaren økobonde, hvordan gårdsdriften er lagt opp, og litt om hvordan noe som startet som ren bærproduksjon utviklet seg til å bli veldig mye mer.

Stina eier og drifter Eiketoppen gård i Drøbak der de driver med bær, bier, verpehøns, spælsau og ammeku.  Alt etter økologiske prinsipper. Som eneste i landet benytter de et såkalt mobilt hønsehus, som flyttes regelmessig så dyra alltid går på friskt gress. De driver også med direktesalg av egne produkter under navnet Oslofjordlam.

Arrangementet starter kl 18:00 og varer i ca 2 timer.

Dørene åpner: kl 17:00

Vi legger opp til en god pause i mellom, så det blir tid til mingling og anledning til å besøke standene.

Ps: Vi starter presis, så av respekt for kveldens foredragsholdere er det viktig at alle møter opp i god tid og har funnet en plass før vi begynner.

 

Klikk her for å melde deg på.