Oppskriften er gitt av Annette Hovstø
Ønsker du en gratis 30 dagers keto/periodisk måltidsplan, informasjon om ketodrikker som blant annet demper søtsug/sug eller å se intervju med redaktøren av Helsemagasinet, Dag Viljen Poleszynski om periodisk faste kan du ta en titt på denne facebook side:
https://www.facebook.com/LavkarboKetodrikkerogPeriodiskfaste
1 porsjon
100 g kyllingfilet
15 g fersk spinat
50 g kremfløte
25 g parmesanost
2,7 g hvitløk (1 fedd)
15 g olivenolje (1 ss)
20 g Eldorado soltørket tomat (11,4g karbo per 100g)
20 g tine smør
0.50 ts oreganokrydder
Blomkålris
100 g blomkålris/raspet blomkål
Næringsinnhold
737 kalorier
10 g karbohydrater - 5 %
61 g fett - 75 %
37 g protein - 20 %
Fremgangsmåte:
Del kyllingbrystet horisontalt, så det er halvparten av tykkelsen. Tørkes med lofritt papir og krydre hver side av kyllingfileten med salt og pepper.
Varm en stekepanne på medium-høy varme, tilsett olivenolje i pannen.
Ha i kyllingfileten i stekepannen. Stek på hver side til de er gyllenbrune, ca 4 til 5 minutter på hver side. Når kyllingen er ferdig stekt, legg den på en tallerken.
Skru ned temperaturen. Tilsett kremfløte, smør og parmesanost i pannen. Rør rundt til smør og ost har smeltet.
Skru opp temperaturen, men det skal ikke koke. Tilsett spinat og rør rundt.
Tilsett finhakket hvitløk og oregano, rør rundt til alt er godt blandet.
Legg tilbake kyllingen i stekepanna. Tilsett grovhakket soltørket tomat og skru av varmen.
Serveres varm med stekt eller rå blomkålris.
© Kostreform. Alle rettigheter reservert