AUBERGINEFORM MED KYLLING

Tekst: Bente Josefsen     Foto: Mats Dreyer

2 PORSJONER 

1 aubergine

1 ss salt

1 ss smør

2 kyllingbryst, i biter

1 fennikel, i grove biter 1 boks kokosmelk 

1⁄4 ts salt

1⁄4 ts malt sort pepper 1⁄4 ts chiliflak

1 rødløk, i skiver

100 g revet ost

2 ss kokosmasse 

Skjær auberginen i skiver som er ca. 1⁄2 cm tykke. Legg aubergineskivene på en tallerken. Strø over 1 ss salt og la ligge i 30 minutter. Skyll skivene med vann. Tørk godt av dem. 

Stek aubergineskivene i smør til de er gylne på begge sider. Legg skivene over på en tallerken. 

Stek kyllingbitene i den samme panna som du brunet auberginen i. Stek til bitene er gylne. Tilsett fennikelbiter og stek i 1 minutt. 

Tøm kokosmelken i panna og la koke i 2 minutter. Smak til med salt, pepper og chiliflak. 

Legg auberginen, rødløkskivene og kyllingbitene lagvis i en ildfast form. 

Topp med revet ost og kokosmasse. Stek i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter til osten er gyllen. 

TIPS: Server gjerne med en grønn salat og topp aubergineformen med spirer ved servering. 



© Kostreform. Alle rettigheter reservert