Foto: Mona Lund Litland/Tablestories
1 pakke med 2 stykk hjertesalt
Meierismør
aioli, chiliaioli eller trøffelmajones
sprøstekt løk
revet parmesan
salt og pepper
Sett ovnen på 200 grader.
Del hjertesalaten i to og legg delene på et stekebrett med bakepapir.
Smør inn overflaten med cirka 1 ss romtemperert smør per del. Dryss over litt salt og pepper. Sett inn i ovnen og stek i cirka 20 minutter. Legg over på en rist når de er tatt ut og avkjøl i cirka 5 minutter.
Riv over parmesan og lag en tynn stripe med ønsket dressing i tett sikksakk over hver halvdel før den toppes med sprøstekt løk. Passer perfekt som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller som en enkel salt som den er.
TIPS: For å lage en tynn stripe av dressing – fyll en liten pose med ønsket mengde dressing og klipp et bitte lite hull i det ene hjørnet – det fungerer utmerket som en slags tube.
Oppskriften er hentet fra den nye interiør- og livsstilsboken Tablestories.
© Kostreform. Alle rettigheter reservert