Årsmøte og faglig seminar for
KOSTREFORM for bedre helse – 2012
Referat fra årsmøtet 14. april 2012, Soria Moria Konferansesenter
Vedtekter vedtatt på årsmøtet 14. april 2012, Soria Moria Konferansesenter
Vi minner om årsmøte 2012
Styrets beretning, regnskap og budsjett, innkomne saker, samt innstillingen fra valgkomiteen blir publisert på hjemmesidene senest 1 uke før møtet. (Vedleggene ligger nå i linkene under).
NB! Ta med egne kopier av disse vedleggene til årsmøtet: Årsmelding 2011,Regnskap, budsjett, revisjon 2011, Vedtektsforslag A,Vedtekstsforslag B,Innkomne forslag 1, Innkomne forslag 2, Innkomne forslag 3, styrets forslag til valgkomite, styrets forslag til kontigentsatser 2013
Her kan du laste ned dagsorden for årsmøtet 2012.
Stemningsrapport fra fagseminaret / årsmøtet på
Soria Moria Konferansesenter 14. – 15. april 2012
Høydepunktene
Da var vårens fagseminar og årsmøte avviklet, og nærmere 80 deltakere og medlemmer fra hele landet var samlet på Voksenkollen. Dette ble et svært vellykket arrangement, og neste år blir det fylkeslaget Rogaland som får gleden av å arrangere et faglig seminar i forbindelse med årsmøte for 2013.
Fylkeslaget Oslo og Akershus har vært ansvarlig for arrangementet i år. Stor takk til Birthe Storaker og Ingunn Notøy og alle andre som har bidratt til et flott arrangement på Voksenkollen!
Flere bilder og stemningsrapporter finner du hos:
Helseterapeuten
Vår vei til lavkarbokosthold
Lavkarboliv
Birger Svihus
Det faglige seminaret på lørdagen var utrolig lærerikt og nyttig. Professor Birger Svihus, fra Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås, startet med å vise oss hvorfor vi blir fete av karbohydrater, og hvordan leveren omdanner karbohydrater til fett. Han kunne fortelle oss at Kostreform gjør en veldig god jobb som en motvekt til det offentlige høykarbofanatikermiljøet.
– Høykarbofanatismen blir borte snart, tror han.
– Høykarbofanatismen blir snart borte, sier Birger Svihus.
Foto: Andreas Hesselberg, Lavkarbokosthold.
Hentet fra bloggen Lavkarbokosthold. Der kan du lese mer om innlegget til Birger Svihus.
Anna Haug
Neste foredragsholder var professor Anna Haug fra Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås, og hun viste oss hvor viktig det er for kjøttet hva våre husdyr spiser. Det er i dag vanlig at kraftfôr blir blandet med soyaolje, noe som gjør at kjøttet får en dårlig kvalitet og inneholder fettstoffer som gir oss høyere risiko for å utvikle sykdommer. Det beste er å holde seg til gressfødde dyr som f.eks. lam/sau, vilt og rein. Lam, sau og geit fôres overveiende på gress og grovfôr (ca. 80-90%). Storfe får en betydelig andel gress og grovfôr (ca. 50%). Gris/fjørfe får nesten BARE kraftfôr.
Hentet fra bloggen Lavkarbokosthold. Der kan du lese mer om innlegget til Anna Haug.
– Hva spiser det du spiser?
Foto: Ronnie Mathiesen, Lavkarboliv
Steen Stender
Professor Steen Stender fra Gentofte Hospital, Københavns universitet i Danmark, var neste foreleser etter lunsj. Han forteller om sjokkerende mengder transfett i land som fremdeles ikke har fått forbud mot transfett i matvarer. Steen Stender har gjort en formidabel jobb med å få transfettet forbudt i flere land. Nå håper vi at Norge snart følger etter.
På bloggen Lavkarbokosthold kan du lese mer om innlegget til Steen Stender.
Foto: Andreas Hesselberg, Lavkarbokosthold.
Hans-Richard Brattbakk
PhD Hans-Richard Brattbakk fra Haukeland Universitetssykehus i Bergen forteller om betydningen av kostens innhold av fett, karbohydrater og proteiner for utvikling av betennelse. Fullt referat fra foredraget finner du på bloggen Lavkarbokosthold.
Foto: Ronnie Mathiesen, Lavkarboliv