Landsmøtet 2012


Årsmøte og faglig seminar for
KOSTREFORM for bedre helse – 2012

 

Referat fra årsmøtet 14. april 2012, Soria Moria Konferansesenter
Vedtekter vedtatt på årsmøtet 14. april 2012, Soria Moria Konferansesenter

Vi minner om årsmøte 2012

Styrets beretning, regnskap og budsjett,  innkomne saker, samt innstillingen fra valgkomiteen blir publisert på hjemmesidene senest 1 uke før møtet. (Vedleggene ligger nå i linkene under).

NB! Ta med egne kopier av disse vedleggene til årsmøtet: Årsmelding 2011,Regnskap, budsjett, revisjon 2011Vedtektsforslag A,Vedtekstsforslag B,Innkomne forslag 1Innkomne forslag 2Innkomne forslag 3styrets forslag til valgkomitestyrets forslag til kontigentsatser 2013

Her kan du laste ned dagsorden for årsmøtet 2012.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

 

Stemningsrapport fra fagseminaret / årsmøtet på
Soria Moria Konferansesenter 14. – 15. april 2012

Program

Høydepunktene

Da var vårens fagseminar og årsmøte avviklet, og nærmere 80 deltakere og medlemmer fra hele landet var samlet på Voksenkollen. Dette ble et svært vellykket arrangement, og neste år blir det fylkeslaget Rogaland som får gleden av å arrangere et faglig seminar i forbindelse med årsmøte for 2013.

Fylkeslaget Oslo og Akershus har vært ansvarlig for arrangementet i år. Stor takk til Birthe Storaker og Ingunn Notøy og alle andre som har bidratt til et flott arrangement på Voksenkollen!

Flere bilder og stemningsrapporter finner du hos:

Helseterapeuten
Vår vei til lavkarbokosthold
Lavkarboliv

 

Birger Svihus

Det faglige seminaret på lørdagen var utrolig lærerikt og nyttig. Professor Birger Svihus, fra Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås, startet med å vise oss hvorfor vi blir fete av karbohydrater, og hvordan leveren omdanner karbohydrater til fett. Han kunne fortelle oss at Kostreform gjør en veldig god jobb som en motvekt til det offentlige høykarbofanatikermiljøet.
– Høykarbofanatismen blir borte snart, tror han.

birgersvihus
– Høykarbofanatismen blir snart borte, sier Birger Svihus.
Foto: Andreas Hesselberg, Lavkarbokosthold.

Hentet fra bloggen Lavkarbokosthold. Der kan du lese mer om innlegget til Birger Svihus.

 

Anna Haug

Neste foredragsholder var professor Anna Haug fra Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås, og hun viste oss hvor viktig det er for kjøttet hva våre husdyr spiser. Det er i dag vanlig at kraftfôr blir blandet med soyaolje, noe som gjør at kjøttet får en dårlig kvalitet og inneholder fettstoffer som gir oss høyere risiko for å utvikle sykdommer. Det beste er å holde seg til gressfødde dyr som f.eks. lam/sau, vilt og rein. Lam, sau og geit fôres overveiende på gress og grovfôr (ca. 80-90%). Storfe får en betydelig andel gress og grovfôr (ca. 50%). Gris/fjørfe får nesten BARE kraftfôr.

Hentet fra bloggen Lavkarbokosthold. Der kan du lese mer om innlegget til Anna Haug.

annahaug
– Hva spiser det du spiser?
Foto: Ronnie Mathiesen, Lavkarboliv 

 

Steen Stender

Professor Steen Stender fra Gentofte Hospital, Københavns universitet i Danmark, var neste foreleser etter lunsj. Han forteller om sjokkerende mengder transfett i land som fremdeles ikke har fått forbud mot transfett i matvarer. Steen Stender har gjort en formidabel jobb med å få transfettet forbudt i flere land. Nå håper vi at Norge snart følger etter.

På bloggen Lavkarbokosthold kan du lese mer om innlegget til Steen Stender.

steen stender
Foto: Andreas Hesselberg, Lavkarbokosthold.

 

Hans-Richard Brattbakk

PhD Hans-Richard Brattbakk fra Haukeland Universitetssykehus i Bergen forteller om betydningen av kostens innhold av fett, karbohydrater og proteiner for utvikling av betennelse. Fullt referat fra foredraget finner du på bloggen Lavkarbokosthold.

hans-richard brattbakk
Foto: Ronnie Mathiesen, Lavkarboliv