MED MATEN SOM MEDISIN – Du kan bli kvitt dine plager med kostomlegging!


4 FOREDRAG – 4 GUIDER TIL BEDRE HELSE!

Klikk her for å bestille billett via Deltaker.no

 

Lege Sofie Hexeberg

Tema: Du kan bli kvitt kroniske betennelser med endret kosthold

Det finnes mer enn 100 autoimmune sykdommer. Leddgikt, Crohns sykdom, cøliaki, diabetes type 1, psoriasis og ulcerøs kolitt er navnet på noen autoimmune sykdommer. Lege Sofie Hexeberg presenterer i foredraget sentrale synspunkter på årsaken til at sykdommene oppstår, og hva du selv kan gjøre. Gjennom sitt arbeid med pasienter har hun og mannen hennes Erik Hexeberg erfart at det er mulig å bli mye bedre, noen blir helt friske. Nøkkelen er antiinflammatorisk eller betennelsesdempende mat som reparerer lekk og irritabel tarm. Sofie vil forteller om hvordan pasientene hennes har fått en ny og bedre hverdag ved å endre kostholdet sitt. Med denne informasjonen og rådene Sofie presenterer kan også du få et friskere liv!

Lege-paret Sofie og Erik har nylig utgitt boka «Nytt blikk på autoimmun sykdom». Denne vil bli solgt på dette arrangementet, gjerne signert av forfatterne. Bak i boka finner du kom i gang-oppskrifter som hjelper deg til å legge om kostholdet.

Følgende sykdommer har egne kapitler i boka: Eksempler er Crohns sykdom, cøliaki, diabetes type 1, Graves sykdom og høyt stoffskifte, Hashimotos tyreoiditt og lavt stoffskifte, irritabel tarmsyndrom,, multippel sklerose (MS), primær biliær cirrhose (PBC), primær skleroserende kolangitt (PSC). Legene Sofie og Erik Hexeberg driver Hexebergklinikken: https://drhexeberg.no/

 

Lege Øyvind Torp

Tema: Selvforsvar mot kreft

Sommeren 2016 sitter fastlegen Øyvind Torp på kontoret og ser på sitt eget MR-bilde. Ute på gangen venter nye pasienter, men han klarer ikke samle tankene. MR-bildet viser kreftsvulster. Med ett blir legen pasient. Overlevelsesinstinktet våkner: Finnes det noe han kan gjøre for å bedre sjansene sine når uflaksen først har rammet?

Etter operasjoner og undersøkelser, smerte og morfin våkner kroppen sakte til liv, og viljen til å kjempe tilbake vokser. I forskningen finner han en rekke små og store tiltak som hver for seg og til sammen kan ha effekt mot kreft, i tillegg til den medisinske behandlingen han mottar. Et år etter operasjonene står han på startstreken i Berlin maraton. Det er glede og lettelse i hvert steg.

I dette foredraget gir han praktiske tips og råd til deg som er kreftsyk eller ønsker å gjøre det du kan for å holde deg frisk. For det er mye man kan gjøre selv! Han har også nylig gitt ut boka «Selvforsvar mot kreft». Han vil selge den og signere for dem som ønsker denne kvelden.

 

Hege Hasler Barhaughøgda

Diabetessykepleier og kostholdsveileder

Tema: Slik spiser du deg frisk eller friskere fra type 2 diabetes

Hege vil fortelle deg om enkle endringer du kan gjøre for å bli frisk eller friskere fra type 2 diabetes. Her er noen av problemstillingene hun vi presentere:

 • Proteiner, fett og karbohydrater. – hva er egentlig det?
 • Insulinresistens, pre-diabetes og type 2 diabetes
 • Hvilke matvarer kan du enkelt bytte ut og få en blodsukkervennlig kost?
 • Hva betyr egentlig 5 om dagen?
 • En enkel tallerkenmodell som er lett å lære og leve med.
 • Hvordan endre tankemønsteret ditt, slik at du «greier å stå i» livsstilsendringer som må til.
 • Fysisk aktivitet hjelper – mer enn medisin – Hege forteller deg hvorfor.

Hege Hasler Barhaughøgda er sykepleier og har arbeidet med diabetespasienter i mange år, nå ved D. Fredon Lindbergs Klinikk i Oslo. Ved siden av driver hun forfatter- og foredragsvirksomhet. Hege har skrevet to bestselgende diabetesbøker sammen med Gunn-Karin Sakariassen.

Hege vil sammen med Gunn Karin også selge diabetesbøkene de har forfattet.

 

Gunn Karin Sakariassen

Ernæringsterapeut og forfatter

Tema: 10 enkle tips til deg som vil gå ned i vekt

Det er ikke så vanskelig som mange tror å gå ned i vekt. Du må bare vite hva som fungerer med en gang. Dette vil Gunn-Karin lære deg:

 • Næringsstoffene vi trenger – proteiner, fett og karbohydrater.
 • Hva bør du fjerne fra kjøkkenet og hva er erstatter du det med?
 • Hvorfor er kaloritelling feil i kampen mot vekten?
 • Spis isteden ren og ordentlig mat – hva betyr egentlig dette?
 • Må du spise 4 -5 ganger om dagen?
 • Nytt spisemønster er enklere enn du tror.
 • Dagsmeny med oppskrifter.

Gunn-Karin Sakariassen er ernæringsterapeut med videreutdanning i funksjonell medisin. Hun jobber som selvstendig terapeut, forfatter og foredragsholder. I tillegg til to bestselgende diabetesbøker har Gunn-Karin også skrevet to bøker om Lavkarbo sammen med Dr. Sofie Hexeberg. Gunn-Karin er også nestleder i Kostreform.

Gunn-Karin vil sammen med Hege også selge diabetesbøkene de har forfattet.

 

Goodiebag fra Soma

Alle får en goodiebag fra Soma med sunne og anbefalte produkter som er god for helsa di.

Bildet under er fra nettbutikken soma.no og gir ikke inntrykk av hva man får i goodiebaggen.

Disse to bøkene gis i gave til alle som melder seg inn i Kostreform eller allerede er medlem: Se innmeldingsinfo nederst!

 

Billettpriser:

Kostreformmedlem:          Kr. 150,-

Ikke medlem:                   Kr. 250,-

Tidspunkt: 10.09.2019 kl 18:00
Sted: Østfoldkirken, Buen 7, Moss

Klikk her for å bestille billett via Deltaker.no

Bli medlem her og få rabatt pluss bøker:

https://www.zubarus.com/znewmember.php?publisherId=254

Arrangør: Kostreform for bedre helse

Kontaktinfo: per@kostreform.no / 928 31 704