Lille Månes Høstkonferanse 12. – 13. november i Sandvika


ALLE HJERTER GLEDER SEG
Kostholdsinteresserte fra land og strand gleder seg: Høstkonferansen!
12. og 13. november blir det fokus på hjertehelse

Hver november benker kunnskapssultne til i Sandvika – denne gangen er temaet hjerte-helse.
Alle kjenner vi noen som har hatt hjertesykdom. Det er en av de vanligste dødsårsakene, og selv om dødeligheten er gått ned, er forekomsten fremdeles svært høyt.

Hva forårsaker hjertesykdom? Hvilke ulike former for hjertesykdom finnes? Hva kan du gjøre for å ta vare på hjertet?
– Det kommer et flott spekter av forelesere, forteller arrangør Jan Mesicek, forlagssjef i Lille Måne. Med god hjelp fra Kostreform for bedre helse og Helsemagasinet vitenskap og fornuft var han mannen som startet denne store konferansen som samler deltakere fra hele landet.

– Hjertesykdom er faktisk en ganske «ny» sykdom når man ser stort på det, og de siste tiårene har formidlingen vært å koble fett med hjertesykdom. Stadig flere stiller nå spørsmål ved dette. Vi trenger kunnskap om hva som faktisk foreligger av evidens om temaet, sier Mesicek.

– Det er ikke lenger slik at «høyt kolesterol» automatisk kan kobles til faren for hjertesykdom, og årets konferanse vil gå dette etter i sømmene.

Forelesere:

Wasim Zahid

«Twitter-legen» og kardiolog Wasim Zahid

  • «Twitter-legen» og kardiolog Wasim Zahid om de ulike hjerte- og karsykdommer, og årsaker.
  • Fagredaktør og ernæringsfysiolog Dag Viljen Poleszynski om det evolusjonære perspektivet.
  • Den svenske legen og forskeren og Ralf Sundberg. I sin bok «Forskningsfusket» belyser han båndene mellom «kolesterolforskning», milliarder i inntekter fra legemidler og en sulten legemiddelindustri. Video med Sundberg.
  • Gunn Karin Sakariassen, ernæringsterapeut og medlem av styret i Kostreform
  • Privatlege Joakim Øien Iversen
  • Ernæringsfysiolog og blogger Helene Ragnhild Andersen
  • Professor Johan Moan

Debutanter
Noe av det unike ved Høstkonferanen, er at den slipper til forelesere som tar steget til den «store scenen» for første gang. I år kommer lederen for Kostreform Agder, Reidun Vargas. Hun forteller om sitt banebrytende arbeid med kostholdsveiledning og utveksling av erfaringer i folks hjem – populært kalt «prategrupper».
– Et viktig arbeid som fortjener oppmerksomhet, sier Jan Mesicek.
– Som alltid er det et variert, inspirerende og aktuelt program. Dette er den ene gangen i året da kostholdsinteresserte fra hele landet samles. Det knyttes nye kontakter, det blir diskusjoner og meningsutvekslinger og ikke minst – god mat!
Konferansen har også flere utstillere med gode messetilbud. Dette er syvende året Høstkonferansen arrangeres, og de siste årene har det vært venteliste for å få delta.
Melder du deg på før 5. oktober får du rabattert pris.

Her melder du deg på.

Høstkonferansen 2015

Høstkonferansen 2015

hostkonferansen_2016_logos