Kostholdskonferansen Trondheim – fylkeslagslederen har ordet!


Høsten betyr konferanse i Trondheim

Trøndelag blir stadig omtalt som landets største matregion. 20% av all matproduksjon i Norge foregår her. Lokale produsenter viser stolt frem sine produkter på marked, festivaler og i butikkene. Trønder- fylkene ligger også på toppen av lista over økologisk matproduksjon. Samtidig er Trondheim også en ledende by innen medisin, forskning og teknologi. NTNU popper jevnlig ut banebrytende forskning og fremtidsbevisste gründere. Og representanter fra Universitetssykehuset er nesten alltid en del av landsdekkende nyhetssaker.

Hva har dette å gjøre med Kostreform?

Kostreform mener Trøndelag har et unikt potensial. Her ligger virkelig alt til rette for en frisk og bærekraftig fremtid, hvis vi samler oss og tar i bruk kompetansen og de ressurser som finnes. Men vi må være åpne, rause og spille på lag. Det er nå 2. året Kostreform inviterer til konferanse i bartebyen. I år tar vi opp to tema som vi mener fortjener mye oppmerksomhet. «Tarmhelse og mentalhelse» To tema som alle kjenner til. Tarmen og hjernen. To organ som henger mye tettere sammen enn vi tidligere trodde. Vi gir de vår fulle oppmerksomhet – en hel dag.

Hvorfor?

– Hver fjerde nordmann har tilbakevendende problemer med magen.
– 40.000 nordmenn sliter med inflammatoriske tarmsykdommer.
– Ca 1 million nordmenn sliter med irritabel tarm.
– Annenhver av oss vil oppleve depresjoner.
– 10-20% av befolkningen får rusproblemer.

Til tross for tunge tall ser vi positivt fremover. Vi befinner oss i et paradigmeskifte i måten vi tenker helse. Nye oppdagelser innen forskning har gitt oss muligheten til å forstå mer om tarmflora og (epi)genetikk. Under fjorårets konferanse fortalte NTNU-forsker, Berit Johansen oss om hvordan kostholdet påvirker gen-uttrykket vårt. I år skal deltakerne få høre hvordan tarmens mikroskopiske detaljer er helt avgjørende for hvordan vi har det, fysisk og psykisk. Ubalansene kan heldigvis rettes opp. Alle må vi spise noe. Vi ønsker å gjøre folk oppmerksomme på kosthold og livsstil. For vi vet at man kan spise seg frisk(ere) og det med den fantastiske maten som vi selv produserer her i Trøndelag.

Kostholdskonferansen retter seg mot alle med interesse for helse, ernæring og livsstil. Det blir en hel dag med ny og spennende kunnskap fra noen av Norges fremste forskere, leger, ernæringsfysiologer og helseinspiratorer. En aktiv dag med god mat, smaksprøver, boksalg, loddtrekning og flere spennende aktører på stand. Kom selv eller inviter noen du vet har glede av arrangementet.

Hjelp oss til å hjelpe andre.

Meld deg på HER 

Beste hilsenandreas-donasen

 

Andreas Dønåsen
Leder, Kostreform Sør-Trøndelag