Irene fikk nytt liv med kostholdsendring


Leddgikt Irene H Alvsaker
Les den fantastiske historien til Irene Haugstad Alvsåker (63) som har levd med leddgikt i over 30 år. Flere år som vegetarianer, gullkurer, cellegiftkurer og mange andre slags medisinkurer har hun lagt bak seg, for nå har hun har startet med et nytt kosthold med lite karbohydrater og mer fett. Les hele artikkelen i Aftenbladet PLUSS.

“Eit par måneder etter at ho la om kosten, i slutten av september, skulle ho hatt ny dose medisin. Det vart det ingen ting av. For det forunderlege skjer at ho ikkje blir verre, berre betre og betre. Ho får ny energi, ledda vert smidigare. Ho lurer på om medisinen kan virka annleis denne gongen, om det kan vera medisinrestar i kroppen som tek til å verka etter at ho eigentleg har begynt å merka at virkninga minkar.
– Det var kaos inni meg. Eg forstod ikkje kva som skjedde. Men eg vart betre og betre. Tor måtte setja meg og alle forklaringane mine på plass. Gradvis gjekk det opp for meg, men eg våga ikkje tru på det. Det var for godt til å vera sant. Eg har alltid vore nøye på kva eg har ete, men eg hadde aldri trudd at eg kunne bli frisk av å endra kosthald. Eg har vore igjennom fasar av både sjokk og vantru.”