Gratinert kylling- og spinatform

Dette er en nydelig helgemiddag. Skikkelig kosemat!

Dette er til 3-4 porsjoner

Du trenger

400 g fersk kyllingfilet
200 g vasket spinat
1 rødløk, i biter
2 fedd hvitløk, finhakket
1⁄2 rød, 1⁄2 gul og 1⁄2 grønn paprika, i biter
1⁄2 chili, finhakket
1 pose (200 g) ferdig revet ost, f.eks. cheddar & mozzarella
3 dl kremfløte eller kokosmelk
1 ss meierismør
1 beger Snøfrisk
en god klype revet parmesan
1 egg
et dryss muskatnøtt
timian
salt
pepper

Slik gjør du 

Start med å varme stekeovnen til 180 grader, over- og undervarme.
Brun kyllingkjøttet lett i pannen i litt smør, krydre med salt og pepper.
Ha så i hakket hvitløk, rødløk, chili og paprika, og la dette surre i smør i et par minutter sammen med kyllingfileten.
Ha så i spinaten og la den synke sammen. Tilsett krydder, fløte, Snøfrisk, parmesan, smør, egg og revet ost, og la dette få et oppkok på medium temperatur.

Ha så alt innholdet over i en smurt ildfast form og avslutt med et dryss revet ost på toppen.
Stekes midt i ovnen i ca. 10–15 min, eller til osten er smeltet.

Topp med friske urter og server gjerne sammen med en frisk salat.


Oppskriften er hentet fra boken Spis Dette!
Link til boken: https://www.ark.no/produkt/boker/hobbyboker-og-fritid/spis-dette-9788234718229


Her kan du lese mer om hennes bøker

© Kostreform. Alle rettigheter reservert