Ovnsbakt spagettigresskar -
med kantarell og parmesan

Nå er det både gresskar- og kantarellsesong. Men hva kan du lage med skogens gull, og hva er egentlig spagettigresskar?

Tekst: Guri Haram

Dette gresskaret har navnet sitt fra trådene innvendig som minner om spagetti etter varmebehandling. Det gir matretter en unik konsistens!
Gresskaret holder seg lenge på kjøkkenbenken fram til bruk og er kjekt å ha i bakhånd en dag du har hatt litt dårlig tid til middagsplanene.
Ett bakt gresskar er perfekt til en middag til to. Enklere blir det ikke!

Men topping kan varieres. Her har vi valgt kantarell og parmesan.

Dette er til 2 personer

Du trenger

1 spagettigresskar
Kantareller – så mange du vil ha og som får plass
1 pakke parmesan
Olivenolje
Salt og litt pepper (valgfritt)

Slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Del gresskaret i to med en lang kjøkkenkniv og fjern frøene med en skje og gi rom til fyllet. En halv pakke parmesan er passelig til hver halvdel. Del parmesanen i biter og legg på toppen. Skyll kantarellene for jord og legg dem oppi også. Hell litt olivenolje over og krydre med salt og pepper. Sett de to gresskardelene i en ovnsbakt form og bak i cirka 40 minutter. Nå er det bare å servere på tallerkenen.
Et halvt gresskar metter overraskende godt!
Skal du spise alene kan du fint legge unna andre halvdelen til neste dag i kjøleskapet.

© Kostreform. Alle rettigheter reservert