Fagseminar om kreft


FAGSEMINAR OM KREFT
Kreft: En metabolsk sykdom? Hva betyr det for kreftbehandling?

– Er kreft virkelig en sykdom, som skyldes DNA skadede, muterte celler slik vi har tenkt i over 50 år, eller snarere en sykdom som handler om ødelagt energiomdanning i cellene på grunn av skade på cellenes energifabrikker (mitokondrier), altså en metabolsk sykdom? Mange forskere stiller seg nå dette viktige spørsmålet, basert på mye eksisterende forskning, fordi det kanskje kan forklare vår manglende suksess i å bekjempe kreft, men også gi nye muligheter for behandling.

– Hvordan vil denne nye forståelsen av kreft som en metabolsk sykdom påvirke kreftbehandlingen i fremtiden?

Meld deg på her

NY DATO:
TID:  Fredag 18. september kl. 09:00 – 12:00

STED: Felix Konferansesenter, Aker Brygge, Oslo

PROGRAM:
• Hovedforedrag v/ professor Thomas Seyfried fra Boston College
• Innlegg v/ Dr. Fedon Lindberg
• Kommentar v/ lege Øyvind Torp
• Spørsmål og diskusjon med publikum

Etter over 50 år med enorm innsats har vi fortsatt ikke klart å løse kreftgåten. Kreft-sykdommenes ulikhet (hver kreft er unik) og uforutsigbarhet har gjort det vanskelig å finne effektive medikamenter og annen behandling som kan gjøre folk friske, for ikke å snakke om å begrense kreftsydkom som oppstår stadig hyppigere i befolkningen. Til tross for at noen kreftformer har man fått til bedre overlevelse i dag enn tidligere (i stor grad pga tidlig diagnostisering og immunterapi), er fremgangen skuffende med tanke på alle ressursene som er lagt ned og all lidelsen kreft forårsaker. Siden 2017 har kreft vært den ledende dødsårsaken i Norge (Folkehelseinstitutt).

Selv om kreftsykdom er ulik og uforutsigbar mener flere ledende kreftforskere i dag at det finnes fellestrekk ved all kreftsykdom, som kan utnyttes både i forebygging og behandling. Professor Thomas Seyfried fra universitetet Boston College er en av disse forskerne som vil legge frem en ny forståelse av kreft og nye behandlingsprinispper som vil kunne ha enorm betydning for alle kreftpasienter. Når man ser hvor tett kreftproblematikken er knyttet til kroppens energiinntak og energiomdanning, vil man virkelig forstå hvor viktig optimalt kosthold, sunn livsstil og godt dokumenterte naturlige tilskudd kan være for forebygging og behandling av kreft. Dette seminaret søker å gi deg overraskende nyttig og ny kunnskap om kreftsykdommer og hvordan man kan styrke sitt immunforsvar for å forebygge og bidra til å bekjempe kreft.

Hvem:
Fagseminaret er myntet spesielt på helsepersonell som er i kontakt med kreft-pasienter. Det vil også være aktuelt for alle som er opptatt av årsakene til kreft og hvordan man kan bedre prognosene ved kreftsykdom.

Arrangementet:
• Dørene åpnes 08.30
• Fri kaffe, te, vann og juice
• Wraps etter seminaret kl 12:00
• Mingling under bevertning etter kl 12:00

Språk, engelsk:
Vi gjør oppmerksom på at hele fagseminaret vil være på engelsk.

Priser:
• Medlemmer av Kostreform Kr. 690,-
• Ikke medlemmer Kr. 890,-
Studenter Kr. 440,-

Meld deg på her!

Arrangør:
Kostreform for bedre helse

Kontakt:
Per Bjønnes Kristiansen, leder i Kostreform
M: 928 31 704 – E-post: per@kostreform.no