Agder: Referat fra Prategruppa 8. desember


16 deltakere kom, hvorav fire deltok for første gang. To av disse var allerede medlemmer i Kostreform. Vi er kjempeglade for alle helt ferske deltakere som kommer, men jammen er det også flott at flere medlemmer nå reagerer og begynner å komme til møtene våre.

Demonstrasjon: Vi forsynte oss med kaffe og te, og mottok fornøyd smaksprøver etter hvert som Linn Kristin Brænden og Marit Østebø demonstrerte og forklarte hvordan man lager lavkarbo julegodterier uten mel og sukker. Undertegnedes lysende blodsukkerkurve på insulinpumpa var vitne til at godsakene holdt hva som ble lovet: konfektsjokolader, kokosboller og marsipankuler klarte ikke å få blodsukkeret til å stige mer enn 1,2 mmol/l i løpet av hele kvelden. Husk å gå inn på Facebook og søk på Kostreform Agder-Prategruppe, be om medlemskap i gruppa og få tak i noen av oppskriftene der.

Nye prategrupper i komminga:
–    Gruppen i Arendal utsettes til nyåret, pga at den ene lederen måtte trekke seg, og vi ønsker definitivt å ha to ledere i hver gruppe før vi starter opp.
–    Lillesand-Grimstad gruppa hadde også planlagt start i desember, men sykdom gjør at det første møtet nå blir utsatt til 13. januar.
–    I Evje har 4 personer meldt sin interesse. De kan foreløpig slå seg sammen med et ektepar i Bygland og med 3 andre medlemmer i Iveland og Hægebostad. Vi håper på start så fort som mulig i det nye året.
–    I nabobygda vår, Søgne, starter gruppen likeens over nyttår.

Så er det de som ønsker å starte opp egen gruppe i Kristiansand. Vi må først ta en ringerunde for å finne to ledere.

Medlemskap i Kostreform
Vi oppfordrer dere som har deltatt lenge i Prategruppa, men som ikke er medlemmer i Kostreform til å tenke over om dere nå kjenner organisasjonens tankegang og program godt nok til å velge å bli medlemmer. Deltakelsen i Prategruppa vil alltid være åpen for ikke medlemmer. Men i Kostreform trenger vi virkelig å øke medlemsmassen dersom vi skal kunne tale med større autoritet overfor våre helsemyndigheter, som stadig kommer med initiativ i feil retning. Du kan lese mer om Kostreform på https://kostreform.no/ her kan du også søke medlemskap. Da vil du i tillegg motta vårt helt nye medlemsblad – fra det første nummer som utgis i disse dager. Medlemskapet koster kr. 350 pr. år. Bli med oss og puff Norge i riktig retning!

Neste møte i prategruppa blir tirsdag 12 januar. Vi møtes alltid den 2. tirsdagen i hver måned, med mindre det kolliderer med offisielle ferie- og helligdager.

Reidun Vargas