Rogaland: Temamøte om fordøyelsen


Kostreform Rogaland inviterer til temamøte om FORDØYELSEN

Dato: onsdag 30. november
Kl: 19.00 – 21.00
Sted: Lokalet til Livsglede for alle på Vibemyr: Bedriftsveien 15, 4313 Sandnes

Arrangementet er gjennomført

Folk flest tenker gjerne på tarmen som noe som fordøyer maten vår og gjør alt klart til vi skal på do. I realiteten er tarmen et sentralt organ som regulerer mange ting i kroppen.

Vi får denne kvelden besøk av disse foredragsholderne:

 

Bengt Stangeland:

Bengt Stangeland

Bengt Stangeland

Bengt er fra Stangeland i Klepp. Han er heltids bonde som har vært interessert i kost og helse i nærmere 10 år. Han har nå utdannet seg som kostholdsveileder og er på siste året i ernæringsterapistudiet ved Tunsberg medisinske skole.

Bengt vil ta for seg fordøyelsen til og med magesekken. Han vil også gå inn på problem med for lite magesyre og andre funksjoner enn bare matnedbryting.

 

 

Siri Antonsen Aartun:

Siri Antonsen Aartun

Siri Antonsen Aartun

Siri er utdannet sykepleier. Hun har nå utdannet seg som kostholdsveileder og er på siste året i ernæringsterapistudiet ved Tunsberg medisinske skole. Siri har startet opp Stavanger Mat og Helse hvor hun tilbyr kostholdsveiledning, ernæringsterapi, kurs og foredrag. Siri er også styremedlem i Kostreform Rogaland.

Siri vil snakke om fordøyelsen fra tarmene, ta for seg fermentering og hvorfor fermentert mat og drikke er bra for oss. Hun vil også snakke litt om problemet med lekk tarm.

 

 

Visste du at…

  • …nest etter hjernen har tarmen vår det største nervesystemet i kroppen. Tarmens nettverk av nerver blir derfor også kalt tarmhjernen.
  • …fordøyelseskanalen er kroppens største hormonprodusent.
  • …de fleste immuncellene våre befinner seg i tarmveggen.
  • …immuncellene trenes opp i tarmen.
  • …det er ti ganger så mange bakterier i tykktarmen som det er celler i hele kroppen.
  • …95 prosent av bakteriene vi kjenner til er ufarlige for oss.
  • …vi alle har en unik sammensetning av bakterier i kroppen, så man kunne tatt et bakterielt «fingeravtrykk» som var unikt for hver person.
  • …blodtypen din dannes i tarmen.

 

Vel møtt til temamøte!

 

Kontaktperson:

Marianne Hinna Fjogstad, leder Kostreform Rogaland

e-post: rogaland@kostreform.no

mobil: 99607542

ANNONSE